Routebeschrijvingen

Met de auto de stad in rijden is een tijdrovende zaak.

In de stad is overal betaald parkeren. Bovendien is langdurig parkeren  prijzig in Utrecht. Op het Janskerkhof betaalt u per uur

€ 4,10. Hierbij kunt u gebruik maken van Chipknip, Bankbetaalpas of Creditcard.

Op zaterdag is er overdag bloemenmarkt, er is dan zeer beperkte parkeerruimte. Wij adviseren u dan ook om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station gaan er met grote regelmaat bussen langs de Janskerk. Wij adviseren u gebruik te maken van de stadsbus van het GVU (via Centraal Station).

Per openbaar vervoer
U neemt de trein naar Utrecht Centraal. Daar vandaan kunt u te voet en per bus naar de Janskerk komen.

Te voet
Vanaf de stationshal loopt u Hoog Catharijne in. Ga rechtdoor tot u bij een pleintje komt. Daar gaat u rechtsaf de Radboudtraverse op. Daarna neemt u de roltrap naar beneden, waar u Hoog Catharijne verlaat. U komt nu op het Vredenburg. Op het plein gaat u linksaf. Loop tot de Bijenkorf en sla rechtsaf de Lange Viestraat in. Vervolg de tocht door de Potterstraat en de Jansstraat. U komt dan op het Janskerkof. Daar ziet u de Janskerk al aan de overkant van de weg.

Vanaf Centraal Station Utrecht gaan o.a. de volgende bussen naar de Janskerk (halte Janskerkhof):

Lijn 2     richting  Museumkwartier

Lijn 3    richting Stadion Galgenwaard

Lijn 4    richting Fockema Andrealaan

Lijn 28  richting De Uithof

Vertrekfrequentie tussen 4 en 10 minuten.

Meer informatie openbaar vervoer: www.u-ov.info

Adres Janskerk: Janskerkhof 26, 3512 BN Utrecht

Looproute vanaf Centraal Station Utrecht:

station

Alternatieven voor parkeren in Utrecht vindt u op  www.penrutrecht.nl

Route naar het Janskerkhof met de auto

Vanuit alle richtingen aanrijdend, adviseren wij u naar de A 27 te rijden.

Rijdend op de A 27 houdt u bij knooppunt Rijnsweerd de richting Rijnsweerd (A 28) aan. Aan het einde van de weg gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf richting Wittevrouwen. U rijdt de rotonde van de Berekuil driekwart rond (richting borden (Wittevrouwen) en komt op de Biltstraat. Deze rijdt u geheel uit. De Biltstraat gaat na de brug over in de Wittevrouwenstraat.. Na de City Bioscoop (aan uw linkerhand) neemt u de 1ste straat links ( Boothstraat ), deze uitrijden en u komt op het parkeerterrein van de Janskerk. Hier direct rechtdoor op het grote plein parkeren.

Route naar het Janskerkhof en parkeergarage Centrum-Oost

(Kruisstraat)

(5 minuten lopen naar de Janskerk)

Vanuit alle richtingen aanrijdend, adviseren wij u naar de A27 te
rijden. Rijdend op de A 27 houdt u bij knooppunt Rijnsweerd de richting
Rijnsweerd (A 28) aan. Aan het einde van de weg gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf richting Wittevrouwen. U rijdt de rotonde van de Berekuil driekwart rond (richting borden (Wittevrouwen) en komt op de Biltstraat. (U kunt hier linksaf de borden parkeergarage Centrum-Oost (Kruisstraat) volgen. Vanuit de parkeergarage, rechtsaf, u komt aan de achterkant van de Stadschouwburg, via de linkerkant langs de schouwburg rechtdoor naar het Janskerkhof; 5 minuten lopen).

Looproute vanaf Parkeergarage Kruistraat:

parkeer

Routebeschrijving naar parkeergarage Vredenburg
(8 minuten lopen naar de Janskerk)

Vanuit richting Den Bosch, Vianen, Amsterdam
Op de snelweg volgt u de borden Utrecht Jaarbeurs.
U rijdt langs de Jaarbeurs rechtdoor. Bij het centrum gaat u rechtsaf de tunnel in. Aan het einde van de tunnel gaat u rechtsaf.
U blijft de hoofdrijbaan volgen. U neemt de afrit station.
Boven aan de afrit gaat u rechtdoor. Bij de eerste stoplichten gaat u linksom over het viaduct heen. U ziet parkeergarage Vredenburg aan uw rechterhand.

Vanuit richting Breda
U volgt de borden richting Amsterdam.
Op de weg richting Amsterdam volgt u de borden Utrecht Jaarbeurs.
U rijdt langs de Jaarbeurs rechtdoor. Bij het bord centrum gaat rechtsaf de tunnel in.  Aan het einde van de tunnel gaat u rechtsaf.
U blijft de hoofdrijbaan volgen. U neemt de afrit station.