Amadeus is My Love
29.09.2018 - 29.09.2018

Olga Zinovieva; Amadeus is my Love in de Janskerk van Utrecht.
Olga Zinovieva de Mozart vertolkster PUR SANG!

Omschrijving
Olga Zinovieva heeft haar naam gevestigd als 'Mozartsopraan'. Getalenteerd met een enorm bereik met een helder en flexibel geluid waardoor ze virtuoze passages en versieringen zingt op het hoogste niveau. Beleef tijdens dit concert de mooiste en spectaculairste concert aria's die Mozart schreef. Onder andere Exsultate Jubilate maar ook de aria 'Alcandro, io confesso' welke Mozart componeerde voor Aloysia Weber.

Op 22-jarige leeftijd schreef Mozart tijdens zijn verblijf in Parijs het dubbelconcert voor fluit en harp, overigens het enige werk dat hij componeerde voor harp. Het werk is volmaakt geschreven in de stijl uit die tijd; het is galant, spiritueel en toch frivool, en direct herkenbaar als compositie van Mozart. The Bach Orchestra zal dit dubbelconcert uitvoeren met twee excellente solisten op de Harp en fluit. Daarnaast voert het orkest het wereldberoemde 'Eine Kleine Nachtmusik' uit.

Primeur in Nederland: Reconstructie van verloren concertaria!
"Schon lacht der holde Frühling" is een prachtig duet tussen Sopraan en klarinet. De originele orkestpartituur van deze concertaria is helaas verloren gegaan. Speciaal voor dit concert is er een reconstructie gemaakt van de compositie.

Musici
The Bach Orchestra of the Netherlands
Olga Zinovieva | sopraan
Pieter Jan Leusink | dirigent