Moscow Nights

The Bach Orchestra of the Netherlands
Olga Zinovieva | sopraan
PIETER JAN LEUSINK | dirigent

Sopraan Olga Zinovieva neemt u mee naar haar geboorteland Rusland. Samen met The Bach Orchestra of the Netherlands presenteert de in Novosibirsk (Siberie) geboren sopraan u de mooiste werken die door haar beroemde landgenoten werden gecomponeerd. Naast de bekende 'Vocalise' van Rachmaninoff kunt u ook genieten van 'Rossignol' (De Nachtegaal) van Alabiev waarbij de sopraanstem als een echte nachtegaal zal klinken. Heel bijzonder en teder is 'Maria's Wiegenlied' van Tchaikovsky. Spectaculair en bijna nooit live te horen vanwege de ongehoord hoge moeilijkheids graad is het 'Concerto for Colaraturo Soprano' van Glière. The Bach Orchestra of the Netherlands is voor deze concerten uitgebreid met slagwerk en een volledige blazersgroep. Zij vertolken de 'Dansen van de Polovtsian meisjes' uit de opera 'Prins Igor 'van Borodin. De concerten worden in stijl afgesloten met het populaire lied 'Moscow Nights'. Een enerverend en verrassend programma met veel composities die u voor het eerst van uw leven zult gaan horen!