Nicolaïkerk
Jacobikerk
Nicolaïkerk
Domkerk

Janskerk sluit zijn deuren dit jaar, maar we verwelkomen je graag in de Domkerk, Jacobiekerk en Nicolaikerk.

Vanaf 1 augustus 2024 is de Janskerk niet meer te huren. Om deze reden verwijzen we je graag door naar de Jacobikerk, Nicolaikerk en de Domkerk. Op deze locaties bieden we dezelfde diensten, ruimtes, hapjes, authenticiteit en service.

Onze locaties

janskerk website domkerk

De Domkerk

Van intieme borrel tot drukbezocht congres, van ontroerende bruiloft tot inspirerende lezing – voor elke grote of kleine gelegenheid is er een passende ruimte te huur in de Domkerk. Het monumentale gotische gebouw, de goede bereikbaarheid, de centrale ligging in het land en de schitterende aangrenzende pandhof maken de Domkerk tot een aantrekkelijke locatie.

Contact

We helpen je graag bij het organiseren van jouw evenement. Heb je interesse of wil je meer weten? Bel of mail gerust. We laten je de kerk graag zien en denken met je mee om er een mooi evenement van te maken.

Contact

Achter de Dom 1,3512 JN Utrecht
06 – 23 32 35 17
verhuur@domkerk.nl
www.domkerk.nl/huur

janskerk website Jacobikerk

Jacobikerk

Al ruim 850 jaar is de Jacobikerk een plek van activiteit en ontmoeting. De sfeer van de middeleeuwen is duidelijk merkbaar, tegelijkertijd beschikt het gebouw over moderne voorzieningen voor uw evenement of bijeenkomst. De Jacobikerk is door de grote ruimte zeer geschikt voor grote samenkomsten, zoals uw concert, congres of debat. De bijzondere locatie en uitstekende faciliteiten maken een onuitwisbare indruk op uw bezoekers.

Contact

We helpen je graag bij het organiseren van jouw evenement in de Jacobikerk. Heb je interesse of wil je meer weten? Bel of mail gerust. We laten de kerk graag zien en denken mee over de beste manier om jouw event betoverend te maken.

Contact

St. Jacobsstraat 171, 3511 BP Utrecht
06 – 57 56 86 11
verhuur@jacobikerk.nl
www.jacobikerk.nl/verhuur

janskerk website nicolaïkerk

Nicolaïkerk

De Nicolaïkerk is gebouwd rond 1150 en dankt haar naam aan St. Nicolaas, de beschermheilige van de schippers en de ligging op een knooppunt van waterwegen, de Vecht en de Kromme Rijn. U kunt de Nicolaïkerk huren voor kerkdiensten, huwelijksvieringen en uitvaarten, maar ook voor passende activiteiten als concerten, lezingen, tentoonstellingen, diners, congressen en recepties.

Contact

We helpen je graag bij het organiseren van jouw evenement in de Nicolaïkerk. Heb je interesse of wil je meer weten? Bel of mail gerust. We laten de kerk graag zien en denken mee over de beste manier om jouw evenement bijzonder te maken.

Contact

 Nicolaaskerkhof 8, 3512 XC Utrecht
06 – 23 64 96 64
verhuur@nicolaikerk.nl
www.nicolaikerk-verhuur.nl

Verhuur Kerk aan de Protestantse Theologische Universiteit

Op het Janskerkhof hebben we panden gevonden die perfect aansluiten bij de missie en visie van de Universiteit zoals verwoord in het instellingsplan: kerk, academie en samenleving inspireren en vernieuwen.”, aldus de Protestantse Theologische Universiteit.

De Janskerk wordt langdurig verhuurd aan de Protestantse Theologische Universiteit. Met de oecumenische gemeente van de Janskerk, die haar vieringen daar zal blijven houden, zullen verschillende samenwerkingsmogelijkheden worden uitgewerkt. Het bestuur van de Oecumenische Janskerkgemeente zegt: “De Janskerk is voor ons veel meer dan gewoon een gebouw, het is de ruimte waar het licht kan komen. Het is de plek waar we onze dromen en ons verdriet voor de Eeuwige brengen, waar we ons verlangen naar een wereld die klopt gaande houden. Het is mooi dat we met de komst van de PThU dat met meer mensen kunnen delen langs nieuwe wegen.”

Daarnaast biedt de kerk volop mogelijkheden voor lezingen, symposia en vieringen en voor allerlei vormen van verbinding met de stadsbewoners. De heer van Stuijvenberg, voorzitter van het College van Kerkrentmeesters van de PGU zegt over de samenwerking: “De samenwerking past in de visie waarbij kerkgebouwen meerdere functies kunnen hebben. Daarbij wil de PGU samen werken en het kerkgebouw delen met passende partners. Heel mooi als daarmee de liturgische invulling van het gebouw wordt zeker gesteld en historisch erfgoed aan toekomstige  generaties kan worden doorgegeven.